Home
Over ons
Nieuwsblog
Onze honden
Films
Outcross
Pups
Nieuw mandje gezocht
Contactformulier
Diversen
Gastenboek


Welkom op onze website
Graag tot ziens

FACEBOOK; @retromops

December 2022

 

 

November 2022


Bijna alle pupjes zijn voorzien van lieve baasjes. Fijn om te zien dat mensen bewust kiezen voor een goed gefokt hondje en op de hoogte zijn van de Nederlandse wetgeving!

Nieuwe baasjes mogen een paar weken na de geboorte op bezoek komen. De eerste weken zijn de pups nog kwetsbaar en vinden de mama's het erg spannend als er 'vreemden' bij haar pups komen kijken. We wachten dus even tot deze periode voorbij is.

Soms zijn mensen al eerder op bezoek geweest en soms zien we de nieuwe baasjes pas voor het eerst als de pups een week of 4 oud zijn. Helaas moeten we in het laatste geval wel eens besluiten dat het toch niet het meest geschikte baasje voor een pup is en zoeken we dus een ander baasje.

 Deze 4 kanjers zoeken nog een gouden mandje. Denkt u dat te hebben en wilt u meer informatie neem dan aub contact op.

 

 

Oktober 2022

18-10; Roos en Bente zijn bevallen. Alsof het afgesproken was begonnen ze op dezelfde dag netjes na elkaar. Roos kreeg 6 mooie retromopshond pupjes en Bente maar liefst 9. Mocht u interesse hebben in een retromopshond pupje kunt u contact opnemen via het contactformulier, een appje sturen of even bellen (0653757565) De papa van beide nestjes is Mattie (zie foto).

 

Augustus 2022

29-08;

De afgelopen jaren heb ik diverse fokkers mogen helpen om verder te komen in de fokkerij.
Vanaf 2023 zal ik mijn reuen niet meer beschikbaar stellen in de fokkerij voor teefjes (van Nederlandse fokkers) met een CFR van minder dan 0.2.
 
Zoals een aantal mensen weten hou ik me al een aantal jaren bezig met Outcross. Sinds anderhalf jaar gebruik ik zelf geen ouderdieren meer met een CFR van minder dan 0.2. De meeste ouderdieren voldoen beide aan de wettelijke criteria van een CFR >0.3. Ik ben erg enthousiast over deze nakomelingen.
 
Wat me opgevallen is, is dat er bij een lagere CFR vaak één of meerdere pups toch een terugslag hebben. Nu moet je uiteraard eerst deze kruisingen maken voordat je verder kunt maar ik denk dat we als fokkers voldoende tijd gehad hebben.
 
Per 2023 zijn jullie nog van harte welkom mits je teefje voldoet aan een minimale CFR van 0.2.
 
Uiteraard wijzigt dit wanneer de overheid overgaat tot het besluit dat beide ouderdieren moeten voldoen aan een minimale CFR van 0.3.

 

27-08; Vandaag is Annemiek (zij heeft twee hondjes van mij) te horen en zien in een uitzending. Ze werd gevraagd door haar dierenarts! Hoe leuk is dat!! Hopelijk worden mensen meer bewust gemaakt in de aanschaf van een hondje.

 

25-08; Vandaag was ik in de live uitzending van Radio 1, klik hier voor dit fragment. Ik mocht wat vertellen over de fokkerij van retromopsen.

 

24-08; Vandaag heb ik met veel plezier meegewerkt aan een uitzending van Hart van Nederland. Ik mocht wat vertellen over mijn fokkerij, en dat doe ik uiteraard erg graag!
Het was die middag bloedheet maar de pupjes hadden er gelukkig niet veel last van. Alhoewel Pelle en Lotta hun best deden om alle ballen op te halen die de cameraman weggooide kwamen ze helaas niet in beeld. Op zich jammer want dit liet goed zien dat een volwassen retromops vitaal is en totaal geen last heeft van ademnood bij warmte! 

Hier is een link naar deze uitzending.

 

23-08; De KNMVD, Sophia vereeniging, DierenLot, Caring Vets en Dier & Recht hebben samen met veel organisaties een campagne gestart; "koopgeenkortsnuit".

Het doel van deze campagne is dat mensen bewust worden van wat ze kopen. Koop geen hondjes met veel te korte snuit; deze komen uit de illegale fokkerij of broodfok!!
Het is in Nederland al jaren verboden om honden met extreem korte snuiten te fokken dus dit is illegaal.
 

Juli 2022

5-7 Loes is bevallen van maar liefst 10 pups. Loes zorgt er helemaal zelf voor, pups worden niet bijgevoed door ons. De pupjes groeien uitstekend en Loes maakt het goed!

Juni 2022

Nozomi is 30-6 bevallen van 6 prachtige pups! Mams en kids maken het goed. We hopen dat ze opgroeien tot mooie, gezonde hondjes.

Brandpunt NPO maakt een online artikel over hoe het eraan toe gegaan is in de fokkerij van mopshonden.
Ze vroegen mij om een reactie en deze is te lezen in het artikel.

Om het artikel te lezen, klik hier.

Maart 2022

We kregen de vraag of we voor een programma iets meer zouden willen vertellen (en laten zien) over onze retromopsjes. Natuurlijk willen we dat!!

Floris Gōbel kwam met zijn team en met iemand van de Koninklijke Hondenbescherming op bezoek. Het was een gezellige middag!

kijk hier het filmpje van DierenpraatTV

Januari 2022

Kassa heeft een uitzending gemaakt omdat er nog steeds in NL fokkers extreem kortsnuitige honden fokken. Ondanks dat de wet dus iets anders voorschrijft. Klik hier om deze uitzending terug te zien.

De Raad van Beheer wilde helaas niet meewerken met deze uitzending. Zij geven wel een schriftelijke reactie. Deze is na te lezen op hun facebook pagina.

Het is triest te zien dat een organisatie die voor de gezondheid van honden zou moeten staan, tegen de wet in, komt met een test waaraan ouderdieren moeten voldoen.
Bij deze test moeten honden 6 minuten inspanning kunnen verrichten.

Zij wilt dat met deze test de criteria van de craniofaciale ratio, die in de wet staat, komt te vervallen. Het programma meldde dat er geen enkel bewijs is dat die testmethode de gezondheid van de pups verbetert.
Vraagt nu niemand zich af welke hond maar 6 min inspanning hoeft te verrichten? Moet niet iedere hond gewoon lekker kunnen ravotten... spelen.... etc.

December 2021

update over mijn outcross project

We hebben prachtige pupjes gekregen!

Er zijn nog enkele pups beschikbaar.
 

Oktober 2021

We hopen eind november puppies te krijgen!!

April 2021

Mijn dierenarts heeft dit drieluik afgesloten door haar versie op papier te zetten. Klik hier voor dit artikel.

Annemiek schreef een artikel over haar Soof, leuk om te lezen dat ze zoveel plezier van haar beleven! Klik hier om dit artikel te lezen.

We kennen allemaal de term 'broodfok' wel. Laten we met z'n allen proberen dit te laten stoppen. Hondjes die in ermbarmelijke omstandigheden hun pupjes moeten krijgen. Pups die amper daglicht zien en al helemaal geen liefde van mensen kennen. Lees dit artikel voor meer info!

Maart 2021

Artikel mogen schrijven voor Dier & Recht over onze Retromopsen, binnenkort een vervolg van dit drieluik. klik hier om het te lezen.

Februari 2021

08 Februari; Wat een pak sneeuw ligt er ineens! De hondjes hebben zoveel plezier.

 

 

 

 

Inmiddels zijn de pups van Floor en Mr. Bogi geboren. Ze doen het super. Allemaal hebben al een fijn baasje gevonden. We hopen tegen de zomer nog een nestje te krijgen. Voor meer informatie kunt u ons persoonlijk benaderen.

November 2020

12-11; Yindee is bevallen van 7 prachtige pupjes.

 

 

September 2020

Nozomi is bevallen van 3 prachtige mollige pups, lees hier een verslag geschreven door Birgit Schröder.

Er zijn bij een collega fokker 7 mooie zwarte retromopsjes geboren van onze Rico. Het zijn zogenaamde F2 pups; 3/4 mops 1/4 staf.

 

Juli 2020

22-07; Interessant Amerikaans artikel waaraan ik heb meegewerkt, zeker de moeite waard om door te lezen!

22-07; onze nozomi is gedekt door ichigo vom johannisberg. Over paar weekjes weten we meer!  


Inmiddels heb ik van bijna al mijn honden de gezondheidsonderzoeken en MyDogDNA uitslagen binnen. Het ziet er super uit en ben hier ook heel blij mee.
Eén van de dingen die opvalt is dat de mopshonden een lage genetische diversiteit hebben. Op zich is dit niet gek omdat je binnen een ras fokt (en dus verwante hondjes kruist). Helaas zorgt die lage genetische diversiteit veelal voor problemen die niet altijd aan de buitenkant zichtbaar zijn. Meer uitleg hierover kunt u hier lezen.
De eerste generatie (de zogenaamde F1) zitten heel hoog met hun genetische diversiteit! De meesten bijna 2 x zo hoog als mopshonden.
Bij de F2 (wanneer dus een F1 gekruist is met een mopshond) zie je dat de genetische diversiteit wat terugloopt maar is nog voldoende hoog om een goed (genetisch gezien) gezonde hond te hebben. Voor alle volledigheid zijn niet alleen de ouderdieren maar zijn er ook gehele nesten getest dmv MyDogDNA.
Mocht u meer willen weten mail of bel gerust.

 

09-07; Op de website van www.dogsconnected.nl staat een goed en duidelijk artikel over Outcross geschreven door Roxy Bergsma.

https://www.dogsconnected.nl/onderzoek/fokstrategieen-met-outcross

 

Juni 2020

22-06; van het nestje met 1/4 shiba bloed mogen er twee mooie pupjes hier blijven wonen. 

   
 

De NVWA heeft een artikel gepubliceerd met regels voor dierenartsen over fokbeleid kortsnuitige honden: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/honden-en-katten/huisdieren-fokken/regels-voor-dierenartsen-over-fokbeleid-kortsnuitige-honden

Het is goed om te lezen dat dit voldoet aan hetgeen ik doe in de fokkerij

 

Mei 2020

26-05 De reactie van de Raad van beheer over het voldoen aan de FCI regelementen.  

11-05 kwam het definitieve antwoord van de minister op het fokbegeleidingsplan van de Raad van Beheer.
De minister blijft bij haar standpunt dat het verboden is om met twee ouderdieren te fokken die beiden de normen uit het rapport 'fokken met kortsnuiten' overtreden. Per 18 mei a.s stopt de Raad van Beheer met de uitgifte van stambomen voor desbetreffende rassen.

Het is tijdelijk wel toegestaan om 1 ouderdier te gebruiken die in het rapport aangegeven wordt als 'rood' mits het andere ouderdier 'groen' is.
Dit houdt in dat je een mopsje mag gebruiken voor Outcross, zoals ik de afgelopen jaren dus ook gedaan heb.

Ben super blij dat ik inmiddels al een mooie groep hondjes heb die behoren tot de groep 'oranje' of 'groen'. Zo kan ik mooi verder werken aan de 'retromopsjes'.

 


 

April 2020

Tijdens de warme dagen lekker met de hondjes naar het water! Ze hebben genoten.

 

 

 

 

Gelukkig vermaken ze zich prima in de tuin!

 

 

Maart 2020

Er zijn 8 prachtige retromopsjes geboren. Het zijn 4 (zwarte) reutjes en 4 teefjes.Deze pups hebben allemaal een nieuw baasje!

16-03 Per vandaag zijn de scholen dicht en is het advies om zeer voorzichtig om te gaan met contacten ivm het Corona virus. Wat een rare, beangstigende tijd.
We willen iedereen sterkte wensen, let goed op elkaar!!

Hoe gaan we om met mensen die een pupje bij ons willen kopen?
Allereerst vragen we u uiteraard om kritisch te kijken of u klachtenvrij bent. Wanneer u niet hoest / niest en niet met veel verschillende mensen in contact geweest bent kunnen we iets afspreken. Het zou fijn zijn als het mooi weer is en u de pups buiten kunt bewonderen. We geven elkaar in deze tijd ook maar geen hand.
Hoe gezellig ook maar graag willen we het bezoek zo kort als mogelijk houden....
Mocht u zelf tot de hoog risico groep behoren of anderszins het lastig vinden om langs te komen kunnen we er ook voor kiezen dat ik zoveel als mogelijk foto's en filmpjes stuur en we samen aan de hand daarvan (en mijn bevindingen over karakter etc) een keuze voor een pup maken.
Geef maar eerlijk aan waar het gevoel het beste bij is en dan komen we er vast en zeker uit!

Februari 2020

We zijn eruit! Pelle & Roos blijven bij ons wonen. Het zijn beiden F1 mops x patterdale. Heerlijke hondjes, vrolijk, lief en zeer vitaal.
De broertjes van Pelle & Roos hebben allemaal een gouden mandje gevonden!
 

 

 

   

 

 

Januari 2020

23-01: Artikel over de rasvereniging Commedia waarvan leden uit het bestuur en aangesloten fokkers doorfokken met mopshonden terwijl dit verboden is.

21-1: Artikel over fokkers van mopshonden die 'gewoon' doorfokken en de Raad van Beheer die hiervoor stambomen af blijft geven.

17-1:Even lekker het bos in met Soof. Soof is een 3.4 mops en 1.4 stafford.

 

16-1: Artikel over verantwoord een hondje aanschaffen.

14-1: De pupjes groeien allemaal geweldig goed! De kleine mops x patterdale's hebben inmiddels hun oogjes en oortjes open en lopen zelfs al rond!

Er zijn nog een paar reutjes beschikbaar.

 

 

December 2019

28-12: Floortje is bevallen van 7 prachtige pups!! In maar liefst zo'n 4.5 uur tijd was het hele mandje gevuld, wat zijn we blij dat alles goed gegaan is en de pups het super goed doen. Deze pups zijn de zogenaamde F1 (patterdale x mops).

 

 26-12: Eindelijk een droge dag dus lekker het bos in... 

14-12: Hoe verdrietig en machteloos kan een mens zich voelen....

 

 

12-12: Vandaag zijn er prachtige pups geboren, foto's volgen snel!

11-12: Eugene maakt het goed in het verre Amerika. Zijn nieuwe baasjes zijn heel blij met hem en hij vermaakt zich uitstekend.

09-12: Lieve Eugene is vanmorgen vroeg vertrokken naar zijn baasje in Amerika, San Fransisco.

 

01-12: Yindee mocht vandaag gezellig mee naar de Intratuin, het was blijkbaar erg vermoeiend ;-)

 

 

 

      

 

  

November 2019

20-11: Eugene vliegt binnenkort naar zijn nieuwe baasje in Amerika, in de tussentijd gaan wij goed oefenen want hij mag in een tasje op schoot in het vliegtuig!

 

 

 

 

 

18-11: Heerlijk in het bos gerend.... wat hadden ze een lol! 

  

 

15-11: Gezellig met Eugene en Loes naar de kerstmarkt! ze genieten er zo van...

 

 

       

 

05-11: Steeds meer komt er internationale belangstelling voor mijn fokkerij! Hoe mooi is het om te zien dat uit andere landen positieve reacties komen en zelfs interesse voor een pup.

Tevens is er goed contact met Birgit Schröder van ZKR Retromops Zucht vom Johannisberg. Fijn om samen informatie uit te wisselen. In Duitsland fokken ze nl al zo'n 10 jaar retromopsen.

Hulp bij het bijwerken van de website is soms best handig, ;-)

 

 

  

Oktober 2019

29 Okt zijn Rico en ik samen naar de WUR in Wageningen geweest. Hij mocht daar mee doen aan een karaktertest die met name gericht was op intelligentie. Rico had alles heel snel door en werd omschreven als een slimme, optimistische hond haha, dat wisten wij al lang! Leuk om mee te doen en je eigen beelden/ervaringen bevestigd te zien worden.

 

September 2019

Begin September zijn er 5 prachtige, vitale pups geboren. Het zijn 3/4de mops en 1/4de staf.

4 reutjes en 1 teefje

 

Augustus 2019

 07-08: NOS uitzending over het rapport kortsnuiten, Nieuwsuur

Maart 2019

17 maart is er een brief van Minister Schouten binnen gekomen. In deze brief staan een aantal zaken genoemd waaraan we ons binnen de fokkerij te houden hebben. Dogzine vroeg mij wat ik hiervan vind. Dit artikel leest u hier.

Voor de brief en het rapport van de minister klikt u hier. (fokken met kortsnuitige honden)

 

Februari 2019

Mooi artikel van dogzine over Outcross bij de mops, klik hier!

Er zijn 7 schitterende pups geboren uit een outcross combi Staffordshire bullterriër x mops.

 

 

 

 

RETROMOPSHONDEN DEXTEROUS RASCALS | info@retromopshond.nl